top of page

Plzeň už má svoji Dívku roku. Je jí Adéla Chmelíková.

Velikonoční neděle v plzeňské Café Papírna probíhala ve znamení krásy. Konalo se zde totiž základní kolo celostátní soutěže pro dívky od 13 do 15 let Dívka roku, do něhož se letos přihlásilo celkem třináct soutěžích. Na programu byly tradičně čtyři disciplíny: představení a rozhovor s moderátorem, aerobic, volná disciplína a módní přehlídka.

Porota, do které usedl například známý plzeňský fotograf Ivan Štefko, tanečník a choreograf Petr Čejka či modelka Lucie Křížková, měla za úkol vybrat čtyři vítězky, jež budou reprezentovat Plzeň v dalším kole - tzv. castingu Čech. To se bude konat v neděli 3. dubna opět v prostorách Café Papírna, tentokrát však za účasti téměř čtyřiceti dívek z celých Čech. Akcí provázel moderátor Michal Křížek.

V základním kole nakonec zvítězila čtrnáctiletá Adéla Chmelíková, která zazářila zejména ve volné disciplíně coby tanečnice disco dance. Druhé místo obsadila Veronika Failová, třetí pak Aneta Rosičová a čtvrté (posledním postupové) místo Monika Šulcová. Všechny čtyři dívky se v následujícím castingu pokusí o postup do semifinálového galavečera, který se bude konat v Plzni v nově otevřeném multifunkčním centru Lion a to 22. května. Vše vyvrcholí v červnu v Jičíně, kde se každý rok koná celostátní finále.

zleva - Veronika Failová, Adéla Chmelíková, Aneta Rosičová, Monika Šulcová

Soutěžící se tento rok připravovali v rámci Modelingové školy s Miss ČR Lucií Křížkovou, která je zároveň tváří i patronkou soutěže. Dívky se zde učily správné chůzi a přirozenému projevu, společně navštívily rádio Kiss Proton nebo absolvovaly hodinu s profesionální vizážistkou Ditou Bezděkovou.

Foto: Míra Volf, Milan Svoboda


bottom of page