top of page

Finále ČR soutěže Dívka Talent 2018 zná svoji vítězku. Je jí Silvie Matičková

Finále ČR soutěže DÍVKA TALENT má za sebou další úspěšný ročník. Deset nejkrásnějších a nejtalentovanějších dívek ze všech koutů republiky se sjelo v sobotu 29. září do Parkhotelu, kde se představily v tématu „probuZENí“. Na západě Čech se tato soutěž konala už po dvaadvacáté, po druhé však pod zcela novým názvem Dívka Talent. Letos proběhla pod záštitou MŠMT a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

V soutěži, kde nejde jen o krásu, ale také o talent, pohybové a umělecké nadání či komunikační dovednosti, nakonec porotu nejvíce oslnila Silvie Matičková z Plzně. Ta vynikla například ve své volné disciplíně, kde zazpívala živě se svoji kapelou a představila svoji autorskou tvorbu. Na druhém místě se umístila Veronika Mariášová, na třetím pak Adriana Brabencová (obě z Ústí nad Labem). Během večera se vyhlašoval také titul Dívka internet a v neposlední řadě i titul Dívka foto, o kterém rozhodoval fotograf soutěže Ivan Štefko. První zmíněné ocenění získala Denisa Dobrá z Plzně, to druhé zase Tereza Kotrbová z Krupky.

Celá show proběhla v choreografii Petra Čejky. Dívky absolvovaly čtyři disciplíny. Své komunikační schopnosti a improvizaci ukázaly v rozhovoru s moderátorkou Lucií Křížkovou, své nadání a talent ve volné disciplíně, umělecké a pohybové dovednosti ve třetí disciplíně (pojmenované jako „Čas bez hranic) a svůj půvab v módní přehlídce, která se letos opět konala ve spolupráci s Kateřinou Líblovou z ateliéru Kirké. V programu vystoupil tanečník Filip Jankovič, zpěvák Tomáš Löbl a taneční skupina Storm Ballet.

Finálový galavečer se konal také tradičně v charitativním duchu. Výtěžek ze vstupného, který činil 28 tisíc korun, byl věnován Kubu Dostálovi ze spolku Dobrý skutek. K této částce bude však ještě připočtena suma z „kasičky“, do které diváci během finále přispívali. Finální číslo zveřejní na svých webových stránkách Dobrý skutek.


bottom of page